image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
Ανακοινώθηκε ΚΥΑ για άδειες στάβλων εντός ή πλησίον οικισμών

Ανακοινώθηκε ΚΥΑ για άδειες στάβλων εντός ή πλησίον οικισμών

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 1'
Ανακοινώθηκε ότι υπογράφεται σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις αδειοδότησης κτηνοτροφικών μονάδων εντός ή πλησίον οικισμού σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ.Αποστόλου στο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας..
 
Αναλυτικότερα τα όσα δήλωσε ο κ.Αποστόλου:
«Τα εστιασμένα προβλήματα που έχουν καταγραφεί στην Περιφέρεια αφορούν κατά κύριο λόγο στην αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων καθώς και των μονάδων που βρίσκονται πλησίον ή εντός οικισμού.
Η όλη διαδικασία είναι όντως γραφειοκρατική γιατί εμπλέκονται πολλές συναρμόδιες υπηρεσίες (π.χ. δασαρχεία, αρχαιολογία, πολεοδομία κλπ) όχι μόνο στην ίδια την αδειοδότηση αλλά και κατά τη λειτουργία την μονάδας.
Ήδη υπογράφτηκε  η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι προϋποθέσεις αδειοδότησης κτηνοτροφικών μονάδων εντός ή πλησίον οικισμού.
Παράλληλα, επεξεργαζόμαστε το υφιστάμενο πλαίσιο αδειοδότησης ώστε σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία να υπάρξει απλοποίηση των αδειοδοτήσεων των κτηνοτροφικών μονάδων.»
 
Επίσης ανέφερε ότι:
«θα είναι η υποχρεωτική αναγραφή της χώρας άρμεξης του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων στις συσκευασίες και στα κρέατα στις ταμειακές μηχανές της χώρας προέλευσής τους.»
 
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
topbar