image
image
ΕΛ
EN
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΑΔΟΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
image
Αναγνώριση & Συμβουλευτική Συλλογικών Σχημάτων
Αναγνώριση και Διαχείριση Συνεταιρισμών, Ομάδων & Οργανώσεων Παραγωγών....
image
Υποβολή Επενδυτικών Προγραμμάτων
Προετοιμασία και υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτικών ενισχύσεων...
ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
BLOG
ΚΑΡΙΕΡΑ
main_title_icon
Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα;
espa
espa
Μακροχρόνιες Υποχρεώσεις Σχεδίων Βελτίωσης

Μακροχρόνιες Υποχρεώσεις Σχεδίων Βελτίωσης

Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης: 2'
Παρακάτω παρουσιάζονται οι μακροχρόνιες υποχρεώσεις των δικαιούχων για το Σχέδιο Βελτίωσης, οι οποίες αφορούν περίοδο 5 ετών από την ολοκλήρωση της υλοποίησης του Σχεδίου Βελτίωσης:
 
  • Να υλοποιήσουν το εγκεκριμένο επενδυτικό Σχέδιο Βελτίωσης της γεωργικής τους εκμετάλλευσης σύμφωνα με την υποβληθείσα αίτηση ενίσχυσης, την ατομική απόφαση έγκρισης πράξης και το αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο.
  • Να υποβάλλουν την πρώτη αίτηση πληρωμής, κατ’ ελάχιστον το 20% του επιλέξιμου προϋπολογισμού της ατομικής απόφασης έγκρισης, μέχρι τις 30/06/2015.
  • Να διατηρούν σε ξεχωριστό αρχείο όλα τα παραστατικά που σχετίζονται με την υλοποίηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του επενδυτικού σχεδίου τους προκειμένου να είναι δυνατή η επαλήθευση και ο έλεγχος των πληρωμών. Τα παραστατικά διατηρούνται τουλάχιστον για 5 χρόνια από την ημερομηνία της απόφαση πιστοποίησης της ολοκλήρωσης της υλοποίησης του επενδυτικού Σχεδίου Βελτίωσης.
  • Εφόσον ανήκουν στο κανονικό καθεστώς του ΦΠΑ, να καταχωρούν στα λογιστικά τους βιβλία σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων όλες τις πράξεις που σχετίζονται με την υλοποίηση του οικονομικού αντικειμένου του επενδυτικού τους σχεδίου και να παρέχουν πρόσβαση στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.
  • Να παρέχουν κάθε σχετική πληροφόρηση προκειμένου να διευκολύνουν τις υπηρεσίες που παρακολουθούν την πορεία υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων τους.
  • Να αποδέχονται και να διευκολύνουν τους ελέγχους των αρμοδίων οργάνων και να προσκομίζουν οποιαδήποτε παραστατικά ζητηθούν σχετικά με την ορθή εκτέλεση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του επενδυτικού σχεδίου τους προκειμένου να είναι δυνατή η επαλήθευση και ο έλεγχος των πληρωμών.
  • Να μεριμνούν ώστε οι επενδύσεις για τις οποίες ενισχύθηκαν:
  1. διατηρούν την φύση τους και τους όρους υλοποίησής τους
  2. δεν έχουν υποστεί μεταβολές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς τους
  3. δεν έχουν διακόψει την παραγωγική τους δραστηριότητα, ούτε έχουν μετεγκατασταθεί
Δικαιούχοι που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους υφίστανται κυρώσεις.
ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
topbar